Άρση του κατ΄ οίκον περιορισμού θα ζητήσει η Εύα Καϊλή

Οι περιοριστικοί όροι για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή θα εξετάζονται, αρχικά, κάθε μήνα (Μάιο και Ιούνιο) και μετά ανά δίμηνο, γι’ αυτό οι δικηγόροι της κατηγορούμενης για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate, σχεδιάζουν να ζητήσουν και άρση του κατ’ οίκον περιορισμού αλλά και να της αφαιρεθεί το «βραχιολάκι».

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την κίνηση αυτή που αναμένεται να γίνει «σύντομα», ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ότι «δεν είναι ύποπτη να φύγει απο το Βέλγιο καθώς η ίδια έχει πει ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο αν κριθεί αθώα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εύα Καϊλή θα ζητήσει και να ασκεί τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς παραμένει ευρωβουλευτής αν και έχει καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή χαρακτήρισε, επίσης, «πολιτικό μύθο ότι η η κυρία Καϊλή χάρασε την πολιτική της ΕΕ για το Κατάρ. Αυτή χαράσσεται από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήθελαν σχέσεις της ΕΕ με το Κατάρ».

Στην ερώτηση, δε, αν η Εύα Καϊλή έχει παράπονα από το ΠΑΣΟΚ ο δικηγόρος της απάντησε καταφατικά μεταφέροντας πως του είπε ότι «δεν με άκουσαν, δεν με πήραν ένα τηλέφωνο, με διέγραψαν αμέσως».

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή ρωτήθηκε και για τη σχέση της με τον σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, χωρίς, ωστόσο, να απαντήσει αρκούμενος στο σχόλιο ότι «εγώ πιστεύω ότι ο σύζυγός της είναι η αιτία που έχει περιέλθει στην κατάσταση αυτή».