Άρτα: Κηδεύεται σήμερα το βρέφος που ξεψύχησε ξεχασμένο στο αυτοκίνητο – Ενωμένοι στο δράμα οι γονείς

265

Γράφεται σήμερα ο τραγικός επίλογος στην Άρτα, καθώς θα τελεστεί η κηδεία του 5,5 βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο του 37χρονου πατέρα του.

Οι γονείς του μωρού περνούν δύσκολες ώρες. Χθες, το ζευγάρι βγήκε από το νοσοκομείο και έμεινε στο σπίτι συγγενικού προσώπου. Η ονοματοδοσία και η κηδεία του μωρού θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Άρτα.

Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή (12/5), o 37χρονος πατέρας που ξέχασε επί ώρες το 5,5 μηνών βρέφος του μέσα στο αυτοκίνητό του, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Πιο συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου»

«Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του. Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε “πού είναι το παιδί;”, της απάντησε “στον βρεφικό σταθμό”», δήλωσε στο Star ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Λαμπράκης.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπράκης αποκάλυψε πως μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ο 37χρονος του είπε: «Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου».

«Τα πρώτα λεπτά, αν η μητέρα έβλεπε τον πατέρα θα τον σκότωνε»

Μάλιστα, ο δικηγόρος σημείωσε επίσης σε δηλώσεις έκανε αργότερα την Παρασκευή στo Mega ότι «αν η μητέρα είχε στα πρώτα λεπτά μπροστά της τον πατέρα θα τον σκότωνε. Μετά, όμως, επικρατεί η αγάπη».

«Η αγάπη των δύο γονιών θα ξεπεράσει το θάνατο του παιδιού. Το παιδί δεν κοιμήθηκε το βράδυ γιατί είχε κολικούς και έβγαζε δόντια και έμειναν όλο το βράδυ ξύπνιοι. Υπήρχε και το άγχος της εργασίας. Ήταν μία δύσκολη μέρα για αυτόν. Η γυναίκα πριν λίγες μέρες είχε ένα τροχαίο ατύχημα μαζί με το παιδί και δεν ήθελε να οδηγεί», είπε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Άρτα

Όπως εξήγησε και στον ανακριτή ο πατέρας του βρέφους, καθώς πήγαινε την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του που τον αποσυντόνισε. Του είπε να σπεύσει στο γραφείο για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Έπειτα από αυτό φέρεται να ξέχασε τελείως ότι έχει ακόμα το μωρό μαζί του, το οποίο κοιμόταν στο καρεκλάκι του. Ο 37χρονος έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.