Αρτα: Τι κατέθεσαν ο δράστης που σκότωσε τον πεθερό του και η πρώην σύζυγός του

Περιπολικό ΕΛΑΣ Έλεγχοι

Αντικρουόμενες φαίνεται πως είναι οι καταθέσεις του δράστη του φονικού στην Άρτα και της πρώην συζύγου του.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στο σπίτι του στο Αστροχώρι Άρτας εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε μετανιωμένος και υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν, ενώ υποστήριξε πως δεν επιχείρησε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του.

Τι κατέθεσε η πρώην σύζυγός του

Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεσή της, η οποία κατήγγειλε στις αρχές πως ο πρώην άντρας της ενώ ήταν στην αυλή του σπιτιού του πατέρα της επιχείρησε να τραυματίσει θανάσιμα και την ίδια με την κυνηγετική καραμπίνα του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δράστης, ο μόνος λόγος που βρέθηκε στο σπίτι του πεθερού του ήταν για να δει το παιδί του. Εκεί, υποστήριξε ότι δέχθηκε προσβολές από τον πεθερό του, με αποτέλεσμα να πάει στο αυτοκίνητο, να πάρει το όπλο και να πυροβολήσει πέντε φορές εκεί στην αυλή του σπιτιού, εκ των οποίων οι δύο σφαίρες βρήκαν τον 75χρονο.

Που κρυβόταν ο δράστης του φονικού στην Άρτα

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στη συνέχεια ο δράστης πήρε το αυτοκίνητό του, πέρασε από το χωριό του, που είναι 20 λεπτά από το σημείο που δολοφόνησε τον 75χρονο και εν συνεχεία μετέβη σε μια άλλη περιοχή, περίπου στα 25 λεπτά μακριά από το χωριό του. Εκεί λοιπόν, άφησε το αυτοκίνητο, περπάτησε στη συνέχεια για 7-8 χιλιόμετρα σε δασική έκταση μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να βρεθεί στο χωριό Δαφνούλα.

Αυτό το χωριό το γνωρίζει καλά, διότι από εκεί κατάγεται η μητέρα του, με αποτέλεσμα να ξέρει όλα τα κατατόπια και εκεί παρέμεινε για περίπου 36 ώρες μέσα σε μια στάνη, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο και να του πει πού είναι για να πάνε οι αρχές να τον συλλάβουν, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί.

Το τηλεφώνημα στον αδερφό του – Οι σκέψεις για αυτοκτονία

Μιλώντας στο STAR, ο αδερφός του δράστη ισχυρίζεται πως ο 29χρονος απέφευγε τη σύλληψη γιατί ήθελε να αυτοκτονήσει. «Με πήρε στις έξι η ώρα τηλέφωνο. Μου είπε ‘αδερφέ, θέλω να παραδοθώ. Μετάνιωσα γι΄ αυτό που έκανα και θέλω να πάρεις την αστυνομία τηλέφωνο να έρθει να με συλλάβει’», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πήγε στο σημείο που βρισκόταν ο 29χρονος πριν την αστυνομία, όπου ο δράστης του είπε ξανά ότι είχε μετανιώσει και πως δεν κρυβόταν από την αστυνομία, αλλά γιατί σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μετά το σκέφτηκε καλά και ήθελε να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη. Καταστραφήκαμε και εμείς και αυτοί. Είχαμε καλές σχέσεις με τον κόσμο, είχαμε ένα παιδάκι…», είπε.