Αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη: «Σπάσαμε την πόρτα και είδαμε έναν άνδρα να μαχαιρώνει την γυναίκα του»

179
Αστυνομία

Σε περιστατικά από τον επαγγελματικό τους βίο, αναφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρώην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Ο Απόστολος Χρήστου Αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης περιέγραψε ένα περιστατικό που έγινε πριν από ένα χρόνο με ενδοοικογενειακή βία σε διαμέρισμα.

Όπως είπε «μία γυναίκα ξαφνικά άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Σπάσαμε την πόρτα, εισήλθαμε εντός διαμερίσματος και αντικρίσαμε έναν άνδρα να μαχαιρώνει στο λαιμό μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί ακριβώς δίπλα τους, το οποίο ήταν με βαριά μορφή αυτισμού να βλέπει το περιστατικό. Ακινητοποιήσαμε τον δράστη παρόλο που προσπαθούσε να μας μαχαιρώσει. Έναν συνάδελφό μας τον πέτυχε ακριβώς στο αλεξίσφαιρο. Το περιστατικό αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας καθώς ήταν ημέρες Χριστουγέννων. Λίγες ημέρες μετά επισκεφθήκαμε την οικογένεια, τη μητέρα με το παιδί, τη Μάγια με τον μικρό Γιώργη, τους προσφέραμε δώρα, γλυκά και καταλάβαμε ότι θα περάσουν ήρεμα Χριστούγεννα».