Αθερίδης: Να συμπεριληφθεί η Σοφία Μπεκατώρου στο ευρωψηφοδέλτιο

Έκανε ανοιχτή πρόταση προς τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Θοδωρής Αθερίδης με μια ανάρτησή του στο Instagram κάνει ανοιχτή πρόταση στον κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη να συμπεριληφθεί η Σοφία Μπεκατώρου στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ύστερα από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη, ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo κίνημα. Πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, αλλά και εργασιακού εκφοβισμού, βγαίνουν δημόσια και λένε τη δική τους αλήθεια.

Ο Θοδωρής Αθερίδης με μια ανάρτησή του στο Instagram τοποθετείται δημόσια και αναφέρεται στη γυναίκα που ξεκίνησε ουσιαστικά το κίνημα αυτό στην Ελλάδα, αποκαλώντας τη «φυσική ηγέτιδα του metoo στη χώρα μας». Μάλιστα, κάνει ανοιχτή πρόταση προς τον κύριο Παπαδημούλη, να συμπεριληφθεί η Ολυμπιονίκης στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Αθερίδη για τη Σοφία Μπεκατώρου

«Η φυσική ηγέτιδα του metoo στην χώρα μας Σοφια Μπεκατώρου, που άνοιξε τον δρόμο με την τολμηρή της κίνηση κι επιτέλους ακόλουθησαν κι οι υπόλοιπες γυναίκες στις αποκαλύψεις -αρχικά από τον χώρο του Πολιτισμού κι ελπίζω ν’ απλωθεί σ όλους τους εργασιακούς χώρους-, θα μπορούσε να ενσωματωθεί ως Ευρωβουλευτής στις επόμενες εκλογές κατά την γνώμη μου.

Γιατί πέραν της προσωπικής βλάβης που υπέστη είναι συγκροτημένη επιστήμονας ψυχολόγος, κι ειδικά θα μπορούσε να καθοδηγήσει ως εμβληματικό πρόσωπο ολόκληρη την Ευρώπη ως προς την νομοθεσία κατά της έμφυλης βίας. Ανοιχτή πρόταση κάνω από δω προς τον κύριο Παπαδημούλη που ξέρω πως ηγείται στο ευρωκοινοβούλιο του θέματος, για να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο ένα πρόσωπο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ακτινοβολίας σαν την Σοφία Μπεκατώρου.

Ας αποφασίσουμε να κάνουμε ως κοινωνία πια τις σωστές κινήσεις! #metoo»