Αυτά θα είναι μελλοντικά B-SUV της FCA

Σύμφωνα με το Quattroruote, η Alfa Romeo, η Jeep, η Fiat και η Lancia εργάζονται σε 4 νέα SUV περίπου 4 μέτρων που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για πραγματική προϊοντική επανάσταση, που θα επηρεάσει όλο το εύρος των μελλοντικών μοντέλων Alfa Romeo, Jeep, Fiat και Lancia τα επόμενα χρόνια.  Σύμφωνα με την Quattroruote, οι 4 διάσημοι κατασκευαστές αυτοκινήτων εργάζονται σε 4 νέα B-SUV μήκους άνω των 4 μέτρων που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Στην περίπτωση της Alfa Romeo και της Jeep, η άφιξή τους είναι σίγουρη και η ανάπτυξη πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.  Η πρόταση της Fiat θα διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα, ακολουθώντας την αισθητική του Centoventi και θα διατίθεται μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό ενώ για τη Lancia, η άφιξη του B-SUV παρόλο που δεν είναι ακόμη επίσημη αλλά πολύ πιθανή.

Οι Alfa Romeo, Jeep, Fiat και Lancia εργάζονται για το ντεμπούτο 4 B-SUV περίπου 4 μέτρων

Το πρώτο που θα δούμε θα είναι το B-SUV της Alfa Romeo του οποίου το ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του τέλους του 2022 και των αρχών του 2023. Αναμένεται να ακολουθήσει η άφιξη του μοντέλου της Jeep, το οποίο θα παραχθεί επίσης στην Ιταλία.  Αυτά τα δύο μοντέλα θα έχουν και κινητήρες εσωτερικής καύσης και 100% ηλεκτρικές εκδόσεις.

Όσον αφορά τη Lancia, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα αποφασίσει το Δ.Σ της Stellantis, αλλά φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Lancia θα έχει ένα συμπαγές SUV που πιθανότατα θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο FCA στο Tychy μαζί με το Lancia Ypsilon.

Τέλος το B-SUV της Fiat, θα είναι ένα μικρότερο μοντέλο από το 500X, το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μοντέλο που μπορεί να ονομάζεται Fiat 500XL, καθώς θα αντικαταστήσει και τα δυο μοντέλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Fiat θα μετατραπεί στο Life Style Brand της Stellantis διαθέτοντας νεανικά αυτοκίνητα με έξυπνες λύσεις και αμιγώς ηλεκτρικά σε προσιτές τιμές χάρη στην ευελιξία της αυτονομίας που θα μπορεί να επιλέξει ο πελάτης, χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα και το στιλ. Έτσι και το νέο B-SUV θα διακρίνεται για αυτά τα στοιχεία, καθιστώντας το μία ενδιαφέρουσα πρόταση.

Χάρη σε αυτά τα μοντέλα, οι πωλήσεις των Alfa Romeo, Jeep, Fiat και Lancia θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.  Αυτό συμβαίνει επειδή το τμήμα B-SUV είναι επί του παρόντος το πιο δημοφιλές τμήμα της αγοράς και αναμένεται ότι τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις θα αυξηθούν περαιτέρω για αυτόν τον τύπο αυτοκινήτων.

Ως εκ τούτου, η Stellantis δεν θέλει να πιαστεί απροετοίμαστη και σκέφτεται να φέρει επανάσταση στις γκάμες των κατασκευαστών αυτοκινήτων με αυτόν τον τρόπο.