Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ αμφιβάλλουν ότι ο Μπάιντεν μπορεί να επιβιώσει «άλλα τέσσερα χρόνια»

239

Aξιωματούχοι του NATO πιστεύουν ότι η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία θα μπορούσε να βλάψει το ΝΑΤΟ και να ακρωτηριάσει την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο άτομα που συνδέονται με τη συμμαχία.

«Όλοι θέλουμε ο Μπάιντεν να έχει μια δεύτερη θητεία για να αποφύγουμε να ξανασυναντηθούμε με τον Τραμπ, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά καθησυχαστικό», φέρεται να είπε ένας αξιωματούχος. Εκφράζουν επίσης ανησυχίες για την ηλικία και την υγεία του Μπάιντεν.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι, ακόμα κι αν κερδίσει, μπορεί να επιβιώσει τέσσερα χρόνια ακόμα». Ο Μπάιντεν εμφανίστηκε μπερδεμένος και ασυνάρτητος κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης με τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ στις 27 Ιουνίου, ενισχύοντας αντί να αντικρούει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις γνωστικές του ικανότητες σε ηλικία 81 ετών. Η κακή του απόδοση έχει οδηγήσει ορισμένους Δημοκρατικούς πολιτικούς, δωρητές και άλλους υποστηρικτές να ζητήσουν διαγραφή ως υποψήφιος.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. Οι κύριοι υποψήφιοι που αναμένονται στο ψηφοδέλτιο είναι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ, οι οποίοι και οι δύο έχουν κερδίσει αρκετές ψήφους αντιπροσώπων για να είναι οι υποψήφιοι των αντίστοιχων Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανικών