Αύριο ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών

Η κλεψύδρα για τις επιστρατεύσεις των γιατρών έχει αδειάσει.

Αύριο ξεκινά η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Ήδη 40 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει ότι θα παρουσιαστούν εθελοντικά, ενώ υπολείπονται ακόμη 60 προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά που έχουν εντοπιστεί στο σύστημα.

Από που θα ξεκινήσει η επίταξη υπηρεσιών

Για την επιστράτευση γιατρών μίλησε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας από την πλευρά του πως μέχρι το πέρας της εβδομάδας θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η επίταξη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα και θα συνεχιστεί όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

Πώς θα γίνει η διαδικασία της επίταξης

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το φύλλο της επίταξης για την επιστράτευση γιατρών αρχικά θα παραδίδεται από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν, ενώ στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.