«Αυθαίρετη επιλογή της ΠτΔ», απαντά ο ΥΠΕΞ στην ερώτηση Μπογδάνου για Ιάσωνα Αποστολόπουλο

3997

Τελικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ενίοτε φέρνει αποτέλεσμα. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε προσφάτως ερώτηση στον ΥΠΕΞ, ζητώντας να γίνει γνωστή η πατρότητα της σκανδαλώδους πρότασης, να παρασημοφορηθεί ο διαπρύσιος πολέμιος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ιάσων Αποστολόπουλος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο απάντησε εντός του προβλεπομένου χρόνου – κάτι που δεν συμβαίνει πάντα -, αλλά και καταλόγισε με σαφήνεια την ευθύνη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αφήνοντας βαριά σκιά πάνω από τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, στην απάντησή του υπονοεί ότι υπήρξε παράβαση της διαδικασίας από την πλευρά της Προεδρίας.

Κατά τον ΥΠΕΞ, η ΠτΔ φαίνεται να προσέθεσε τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο μονομερώς, καθώς σύμφωνα με την απάντηση του κυρίου Δένδια, στο κείμενο Προεδρικού Διατάγματος που απέστειλε προσυπογεραμμένο δεν περιελάμβανε το όνομα του διασώστη, ο οποίος κατηγορείται από τους επικριτές του ως συνεργάτης και όργανο του τουρκικού βαθέως κράτους και των σύγχρονων δουλεμπόρων.

Πρόκειται για μια σοβαρότατη αιτίαση, που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να διευκρινιστεί ποιο πρόσωπο του προεδρικού περιβάλλοντος προέβη στην αυθαίρετη αυτή ενέργεια που τραυμάτισε το κύρος του θεσμού.

 

Εδώ η απάντηση ΥΠΕΞ στην ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου: