Αυτός είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύζυγό του και συνελήφθη – Η τραγική ειρωνία με το τελευταίο ρεπορτάζ (εικόνες)

874

Στη σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου της ΕΡΤ Ν.K, για ενδοοικογενειακή βία, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος άσκησε βία στην σύντροφό του, επίσης δημοσιογράφο, η οποία πήγε το μεσημέρι στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ομόνοια, φανερά χτυπημένη στο πρόσωπο.

Η ίδια ανέφερε το περιστατικό, ο δημοσιογράφος αναζητήθηκε και συνελήφθη.
ύμφωνα με πληροφορίες ο δημοσιογράφος ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την Δημόσια Τηλεόραση μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό.

Σημειώνεται πως μόλις πριν ένα 24ωρο έκανε ρεπορτάζ με θέμα την ενδοοικογενειακή βία.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Κατερινόπουλος για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Έπεσα από τα σύννεφα, τον θεωρούσα άνθρωπο χαμηλών τόνων

Ο ταξίαρχος ε.α., Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση, μιλώντας στο Mega. «Εγώ έπεσα από τα σύννεφα, τον θεωρούσα άνθρωπο πολύ χαμηλών τόνων. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε αυτός να φτάσει εκεί. Αλλά, εγώ δεν δέχομαι ότι υπάρχει έξαρση με την έννοια ότι πριν γίνει αυτεπάγγελτο το αδίκημα αυτό, δεν προλαβαίναμε στα αστυνομικά τμήματα να δεχόμαστε εγκλήσεις τότε από κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια τις απέσυραν. Και απλώς γυναικών και επωνύμων.

Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και μάλιστα πολύ ψηλά και τότε, απλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν κανένας στα δικαστήρια για διάφορους λόγους: ήταν εκβιαζόμενες, τις απέσυραν, τα έβρισκαν. Τώρα με το αυτεπάγγελτο δεν μπορούν να κάνουν πίσω»

Δεν ξέρω αν αυτές οι αυστηρές διατάξεις λειτουργούν αποτρεπτικά ή όχι. Θα έπρεπε. Εδώ μιλούν για VIP Κορυδαλλού. Ήδη έχουμε δικηγόρο, προβλέπω και δημοσιογράφους, άντε μας λείπει πλέον κανένας γιατρός, κανένας βουλευτής, κανένας αστυνομικός για να διευρυνθεί η πτέρυγα αυτή. Οσονούπω θα φτάσουμε κι εκεί», τόνισε.

Αναφερόμενος και πάλι στην περίπτωση του δημοσιογράφου είπε: «Έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα, άρα για κανέναν δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι».

Χρυσοχοΐδης: 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ανέφερε ότι εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ όπως σημείωσε χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.

Ακολούθως ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.

Πηγή: Law & Order