Αυξημένα μέτρα για το Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο ΜΑΤ

Με τα χαρακτηριστικά κόκκινα γαρίφαλα προσέρχονταν χθες εκατοντάδες πολίτες στο Πολυτεχνείο για να τιμήσουν την 49η επέτειο της εξέγερσης.

Παιδιά κάθε ηλικίας, φοιτητές και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμα και άτομα που έζησαν από πρώτο χέρι όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες πέρασαν το κατώφλι του ιδρύματος και στάθηκαν μπροστά στο μνημείο με σεβασμό. Χαρακτηριστικές ήταν και οι ζωγραφιές που άφηναν παιδάκια, στις οποίες κυριαρχούσε το πάντα επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Την ίδια ώρα, από χθες είναι σε πλήρη εξέλιξη η ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου οι εκδηλώσεις μνήμης και η πορεία να ολοκληρωθούν χωρίς να αμαυρωθεί η επέτειος από τα «τάγματα» των κουκουλοφόρων που συστηματικά το επιχειρούν.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα βρίσκονται επί ποδός ξεπερνά τους 5.500, ενώ φυλάσσονται διαρκώς όλα τα κυβερνητικά κτίρια και οι πρεσβείες. Στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ φτάνει εικόνα από τα drones που καταγράφουν τα πάντα, ενώ γίνονται έλεγχοι σε σημεία όπου οι γνωστοί ταραξίες ενδεχομένως να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια». Επίσης, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ., οι «Αίαντας», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Τα δρομολόγια

Στο πλαίσιο των εκτεταμένων απαγορεύσεων κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων έχουν τροποποιηθεί και τα δρομολόγια των ΜΜΜ. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν για μερικές ώρες τρεις σταθμοί του μετρό λόγω των μέτρων που παίρνει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να διαφυλάξει τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να μην εκδηλωθούν επεισόδια. Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15.00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16.30. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Τέλος στο θρίλερ: «Αποδεσμεύτηκαν» τα ελληνικά δεξαμενόπλοια που βρίσκονταν υπό ιρανική «ομηρεία».

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως και τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 θα ισχύουν τροποποιήσεις όλων των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων:

Γ12: Τα δρομολόγια δεν θα διέρχονται από την οδό Πατησίων. Προσωρινή διαδρομή Λιοσίων – Χαλκοκονδύλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Στουρνάρη

Χ95: Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό μετρό «Εθνική Άμυνα»

Τρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11, 15: Προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη