Banoffee moelleux από τον Άκη

1712

Συστατικά

  • 400 γρ. dulce de leche
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό
  • 2 κρόκους
  • 1 μπανάνα, πολύ ώριμη
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • παγωτό καραμέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, το αλάτι, το αυγό με τους κρόκους, τη μπανάνα και χτυπάμε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και την κουβερτούρα στο ίδιο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε 6 ατομικά φορμάκια που τα έχουμε βουτυροαλευρώσει.
  • Βάζουμε στον φούρνο για 9 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε αμέσως.
  • Σερβίρουμε με παγωτό καραμέλα και λιωμένη κουβερτούρα.

Tip

Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!