Συστατικά
- 400 γρ. dulce de leche
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό
- 2 κρόκους
- 1 μπανάνα, πολύ ώριμη
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- παγωτό καραμέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το dulce de leche, το αλάτι, το αυγό με τους κρόκους, τη μπανάνα και χτυπάμε για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και την κουβερτούρα στο ίδιο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε 6 ατομικά φορμάκια που τα έχουμε βουτυροαλευρώσει.
- Βάζουμε στον φούρνο για 9 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και ξεφορμάρουμε αμέσως.
- Σερβίρουμε με παγωτό καραμέλα και λιωμένη κουβερτούρα.
Tip
Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!