Βασιλειάδης: Με έστησαν χωρίς εναέρια μέσα σε δύο πυρκαγιές -Ο Τόσκας τα ήξερε όλα

Ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο Star, είπε ότι στις δύο φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη, ότι ο Καπέλιος «πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του».

«Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές. Δεν υπήρχε άλλη φωτιά εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βασιλειάδης μάλιστα σχολίασε πως έκανε 20 κλήσεις για την φωτιά στην Μάνη και πήρε απάντηση μόνο στην τελευταία.
«Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη», σχολίασε.

Βασιλειάδης: Ηξερε τι γίνεται ο Τόσκας

Ο πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής, κατηγόρησε μάλιστα και τον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκο Τόσκα πως γνώριζε το τι συμβαίνει. «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές», σημείωσε.

«Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Ηθική δικαίωση, επιτέλους», συνέχισε ο κ. Βασιλειάδης.

Την είδηση ότι εναέρια μέσα δεν εμφανίστηκαν, επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης.

«Εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ζητούσα περισσότερα εναέρια μέσα και τα εναέρια μέσα δεν υπήρχαν. Και το σημαντικότερο είναι ότι στην περίοδο εκείνη δεν υπήρχε άλλο μείζον συμβάν πυρκαγιάς», ανέφερε για την φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιέργειες στα Κύθηρα o δήμαρχος, ο οποίος σημείωσε πως σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά.

Υπαρχηγός Γκούρμπατσης: Δέχτηκα κι εγώ απειλές για μετακίνηση

Εξίσου σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έκανε στο κανάλι και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Πυροσβεστών Αναδασωτών, Νίκος Σαχινίδης. Ο κ. Σαχινίδης κάνει λόγο για «μεθόδους μαφίας» με σκοπό να «κρυφτούν» λάθη. «Η μαφία αυτή είναι μεγάλη. Αν δε προσκυνήσεις τον Δον Κορλεόνε δε θα πάρεις μετάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Δικαστικός Πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Ανδριανός Γκούρμπατσης, είπε πως και ο ίδιος δεχόταν απειλές για δυσμενή μετάθεση.

«Είχα δεχθεί και εγώ απειλές. Και εγώ είχα δεχθεί τότε ότι θα με μηνύσουν ότι θα μετακινήσουν και άλλα πράγματα», ανέφερε στο Star.

Απειλεί με μηνύσεις ο Καπέλιος

Οι αποκαλύψεις για τα Κύθηρα και την Μάνη και τα σοκαριστικά ντοκουμέντα έφεραν την αντίδραση του κ. Καπέλιου ο οποίος απειλεί με μηνύσεις για τα όσα ακούγονται στο ηχητικό του Ματθαιόπουλου με τον Δ. Λιότσο. Στο ηχητικό, ακούγεται ο κ. Ματθαιόπουλος να εξηγεί στον Λιότσιο το τι συνέβη στα Κύθηρα, σε μια προσπάθεια να του φέρει ένα παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπ όψιν τις απειλές για την θέση του στο Σώμα.

«Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα; Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος; Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέως τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτά που ακούγονται, είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο», είπε χαρακτηριστικά.