Βελόπουλος: Ο Τσίπρας έκανε εχθρό μας τη Ρωσία γιατι του το είπαν οι Αμερικανοί

«Ο πολιτικός κόσμος είναι μικρός για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και αυτό φάνηκε στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως είναι υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για τον πτωχευτικό κώδικα καθώς όπως είπε «στην ουσία λένε στον Έλληνα που δεν έχει να πληρώσει να φύγει από το σπίτι του».

Παράλληλα ανέφερε πως «κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν τα δάνεια σε funds ώστε να κερδίσουν κάποιοι».

Επιπρόσθετα σημείωσε πως «ο Τούρκος πρόεδρος εργαλιοποιεί το Ισλάμ» λέγοντας ότι «αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο ίδιος ζήτησε από τον πρωθυπουργό η Ελλάδα να προμηθευτεί τα Γαλλικά ραφάλ, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ακούει τις προτάσεις των κομμάτων για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας».

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατέστρεψε τις Ελληνο-ρωσικές σχέσεις, ύστερα από εντολή των Αμερικανών».

«Με την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα η κυβέρνηση πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία», υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ ζήτησε να υπάρξει οριοθέτηση ΑΟΖ της Ελλάδας με την Κύπρο.

Τέλος ανέφερε πως «έχει στείλει 10 εξώδικα στο ΕΣΡ και από τότε τον καλούν συνεχώς σε απολογία για τις τηλεοπτικές του εκπομπές».