Blonde: «Η Μονρόε πέρασε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι βλέπουμε στο φιλμ» είπε η συγγραφέας του βιβλίου

248

Η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου με τίτλο «Blonde», Τζόις Κάρολ Όουτς, στο οποίο βασίστηκε η ταινία με πρωταγωνίστρια την Άνα Ντε Άρμας, σχολίασε τη μεταφορά του έργου της στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία του Netflix, που αναφέρεται στη ζωή της απόλυτης ξανθιάς του Χόλιγουντ, με την πρώτη προβολή της δημιούργησε αμφίθυμα συναισθήματα στους κριτικούς κινηματογράφου, οι οποίοι σχολίασαν στην πληθώρα των σκηνών σεξ της ταινίας. Η συγγραφέας με τη σειρά της σχολίασε το εγχείρημα του σκηνοθέτη, Άντριου Ντόμινικ, αλλά και το γεγονός πως το φιλμ κρίθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους.

Πιο συγκεκριμένα πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν την ταινία ιδιαίτερα «σκοτεινή» και υπερβολική, με τη συγγραφέα, να υπογραμμίζει πως αυτά που πέρασε η Μέριλιν Μορνόε, ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπουμε στην ταινία.

Το πρόβλημα των περισσότερων κριτικών, ήταν πως η αφήγηση δεν πρόβαλλε κάτι καινούριο, αλλά απεικόνιζε την κακοποίηση που η ξανθιά σταρ, είχε δεχθεί από τους ανθρώπους στη ζωή της.

«Δεν είναι μία ταινία που θα σε κάνει να νιώσεις καλά. Πολλές ταινίες για τη Μονρόε είναι πιο ευχάριστες και έχουν περισσότερη μουσική και τραγούδι. Είναι πολύ όμορφη και γλυκιά. Αυτή η ταινία είναι πιο κοντά σε αυτό που πράγματι βίωσε. Οι τελευταίες ημέρες της ζωής της ήταν βάναυσες» είπε χαρακτηριστικά η Τζόις Κάρολ Όουτς στο The New Yorker.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ταινία και προς απάντηση όλων εκείνων που την έκριναν αρνητικά, η συγγραφέας δήλωσε πως πρόκειται για ένα αριστούργημα: «Πιστεύω πως το όραμα του Ντόμινικ είναι παράλληλο με το δικό μου ή ακριβώς ίδιο με το δικό μου. Όμως έφτιαξε μία ταινία που είναι μοναδική».

Η βιογραφική ταινία της Μέριλιν Μονρόε κρίθηκε από το Netflix ως ακατάλληλη για ανηλίκους
Το φιλμ «Blonde» έλαβε το σπάνιο σήμα καταλληλότητας «NC-17», το οποίο δίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις ταινιών, που προβάλλουν έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο και είναι η πρώτη ταινία στο Netflix «ακατάλληλη για ανηλίκους».