Βόλος: Πρόστιμα 3.000 ευρώ σε Ρομά για συνωστισμό σε κηδεία

414

Πρόστιμα των 3.000€ επιβλήθηκαν σε τρία άτομα που ενεπλάκησαν στην μεταφορά νεκρού, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Τα τρία άτομα οργάνωσαν την μεταφορά του νεκρού συγγενικού τους προσώπου από τα Τρίκαλα σε Κοιμητήριο του Βόλου προκειμένου να γίνει η ταφή, αλλά προηγούμενα έκαναν στάση μισής ώρας περίπου στην  οικία του θανόντα, σε οικισμό Ρομά του  Βόλου. Το βίντεο με τον απίστευτο συνωστισμό συγγενών και φίλων, την ώρα  του αποχαιρετισμού και το οποίο αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κινητοποίησε την Αστυνομία, η οποία εντόπισε τους παραβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα γίνει προληπτικός έλεγχος της κοινότητας των Ρομά, αν θα επιληφθεί ο ΕΟΔΥ ή αν συνεργείο του θα πραγματοποιήσει έλεγχο ανίχνευσης του ιού SARS CoV-2, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες και λοιμωξιολόγους εάν ένα ή δυο άτομα απ΄ αυτά που συνωστίστηκαν είναι κρούσματα κορονοϊού, τότε στα μέσα ή  προς το τέλος της νέας εβδομάδας, θα σημειωθεί υπερπήδηση της διασποράς του ιού.