Brookies: Δηλαδή κάτι ανάμεσα σε brownies και coockies

Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά

Για το brownie

170 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι

Για τα cookies

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
200 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το brownie

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, το αλεύρι, το κακάο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×32 εκ. στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για τα cookies

Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και χτυπάμε για 6-7 δευτερόλεπτα.
Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου πάνω από το μείγμα του brownie και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό με λιωμένη κουβερτούρα.