
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα έρθει στην Ουάσιγκτον ως καλεσμένος στην προεδρική ορκωμοσία του Τραμπ, μετέδωσε το CBS, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο Τραμπ έστειλε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την ορκωμοσία του, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2025.
Η εκπρόσωπος του Τραμπ, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες.
«Ο Κινέζος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες και η σύζυγός του αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση της 20ης Ιανουαρίου, κάτι που είναι καθιερωμένη πρακτική», ανέφερε το CBS.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι άλλοι αξιωματούχοι από το Πεκίνο ενδέχεται να παραστούν, αλλά όχι ο ίδιος ο Κινέζος ηγέτης.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι CBS, η πρόσκληση, που μεταδόθηκε έξω από τα επίσημα διπλωματικά κανάλια, αιφνιδίασε την Κίνα.
Κινέζοι αξιωματούχοι, συνηθισμένοι σε αυστηρό πρωτόκολλο και πολύπλοκη δυναμική εξουσίας στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, παρέμειναν μπερδεμένοι σχετικά με τις προθέσεις του Τραμπ.
Πηγή: bankingnews.gr














































