Χαλάνδρι: Σύλληψη 4 ατόμων για διαρρήξεις, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη

Στη σύλληψη τεσσάρων Ρομά που είχαν «ξαφρίσει» δυο σπίτια στο Χαλάνδρι προχώρησαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ την Τρίτη τα ξημερώματα αφού προηγήθηκε κινηματογραφική καταδίωξη.

Οι τέσσερεις διαρρήκτες είχαν ανοίξει δυο σπίτια στο Χαλάνδρι κλέβοντας κοσμήματα και χρηματικά ποσά που βρήκαν μέσα. Σε ένα από αυτό στην οδό θησέως έγιναν αντιληπτοί από γείτονα ο οποίος βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει. Οι τέσσερεις δράστες είχαν μόλις τελειώσει την διάρρηξη και φόρτωναν τα κλοπιμαία σε ΙΧ που είχαν αφήσει έξω από την πολυκατοικία. Ευτυχώς συγκράτησε τον τύπο του αυτοκινήτου και τον αριθμό της πινακίδας και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

Μηχανοκίνητες ομάδες ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στη περιοχή κινήθηκαν άμεσα και εντόπισαν το όχημα με τους δράστες στην λεωφόρο Πεντέλης. Όπως ήταν φυσικό ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί και τότε ξεκίνησε μια κινηματογραφική καταδίωξη στην οποία οι δράστες προκειμένου να ξεφορτωθούν τα κλοπιμαία, τα πέταγαν από το παράθυρο.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν και ακινητοποίησαν το ΙΧ και συνέλαβαν τους δράστες. Εκτός από τις δυο διαρρήξεις σε διαμερίσματα τη Τρίτη εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες.

ΕΛΑΣ