Χαλκιδική: 63χρονη τουρίστρια κατέληξε στην Ουρανούπολη – Καταγγέλλουν ότι άργησε το ασθενοφόρο

Σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης Χαλκιδικής κατέληξε μια 63χρονη τουρίστρια από την Ρουμανία χθες το μεσημέρι. Η πλευρά της γυναίκας καταγγέλλει πως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έκανε μια ώρα και ένα τέταρτο ώστε να φτάσει στο σημείο.

Όπως λέει το ThessToday.gr η 63χρονη συμμετείχε σε γκρουπ που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στην Θεσσαλονίκη. Η ίδια με κάποιους ακόμα συμπατριώτες της, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και περίπου στις 2 το μεσημέρι, η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με το γκρουπ της και το ΕΚΑΒ φέρεται να ειδοποιήθηκε άμεσα  να μεταβεί στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Όπως λένε τοπικά μέσα όμως, ολόκληρη η Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης, η απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει χρονομετρικά αντιστοίχισε σε 1 ώρα και 15 λεπτά. Στο ενδιάμεσο, η γυναίκα έπαθε ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.