Χανιά: Αστυνομικός έσωσε τη ζωή σε γυναίκα που πνιγόταν από ένα κομμάτι μήλο

236

Ως από μηχανής θεός έδρασε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σώζοντας μια γυναίκα από πνιγμό και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο αστυνομικό μέγαρο, όπως διηγήθηκε η ίδια η γυναίκα, η οποία είναι υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης σύμφωνα με το zarpanews.

«Έτρωγα ένα μήλο και κάποια στιγμή νιώθω ότι ένα κομμάτι μου έχει κάτσει στον λαιμό. Άρχισα να πνίγομαι, δεν μπορούσα να πάρω αέρα, ούτε να το βγάλω».

Οι συνάδελφοί της σάστισαν, καθώς έμοιαζε σαν να είχε πάθει έμφραγμα, ενώ η ίδια δεν μπορούσε να μιλήσει. Κατάφερε όμως να βγει έξω στον δρόμο, ενώ οι γύρω άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια.

Εντελώς τυχαία, εκείνη τη στιγμή περνούσε απ’ έξω με το αυτοκίνητό του ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, αλλά άκουσε τις φωνές και σταμάτησε για να βοηθήσει. Κάποιοι ακόμα περαστικοί έτρεξαν επίσης.

Ο ίδιος ο αστυνομικός είπε στο zarpanews.gr πως όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά:

«Ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά πετάχτηκε μια πεζή στον δρόμο μαζί με δύο άτομα ακόμα που φώναζαν βοήθεια, λέγοντας ότι είχε πάθει έμφραγμα και πως ζαλίζεται. Εγώ όμως κατάλαβα ότι πνιγόταν, δεν ήταν έμφραγμα».

Τότε, βγήκε από το αυτοκίνητο και ανέλαβε δράση αμέσως: «Κατάλαβε ότι πνιγόμουν και με χτύπησε στο διάφραγμα δύο φορές. Με το δεύτερο χτύπημα, το μήλο πετάχτηκε έξω και πήρα αέρα», ανέφερε η γυναίκα. Η ζωή της μόλις είχε σωθεί.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός συμμετέχει στον Ερυθρό Σταυρό και γνώριζε πώς να αντιμετωπίζει διάφορα επικίνδυνα περιστατικά, μεταξύ αυτών και τον πνιγμό με κάποιο αντικείμενο.