Χαρακόπουλος: «Θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του εκλογικού νόμου»

Χαρακόπουλος

Τα φώτα της πολιτικής επικαιρότητας στις εισηγήσεις που δέχεται το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και τον έντονο χαρακτήρα που διαλαμβάνουν οι συζητήσεις εντός της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, στρέφει με μια δήλωση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην τοποθέτησή του στην εκπομπή του Καναλιού της Βουλής, και μιλώντας στη Λουκία Γκάτσου και στον Λάμπρο Πέγκο, ο κ.Χαρακόπουλος ανέφερε: «θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του εκλογικού νόμου».

Κληθείς να διευκρινίσει εάν αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να δει άμεσα η κυβέρνηση, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «εγώ σας λέω τι πιστεύω και τι εισπράττω συζητώντας με συναδέλφους της ΝΔ». Πετώντας το γάντι μάλιστα προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Την πρόκληση αυτή πρέπει να την αποδεχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Ιδού και η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, στο πρωθυπουργικό γραφείο έχει επανέλθει η εισήγηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, εισήγηση που είχε, ως γνωστόν, απορριφθεί από τον πρωθυπουργό.

Το μεγάλο ερώτημα ασφαλώς που τίθεται πλέον είναι εάν μετά όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός μετακινηθεί από θέση του. Κάτι που δε δείχνει να συμβαίνει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.