Χαρδαλιάς: 56 πυρκαγιές σε εξέλιξη

Φόβοι για τους ισχυρούς ανέμους.

 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τη ζοφερή κατάσταση που υπάρχει αυτή την ώρα αναφορικά με τις πυρκαγιές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι υπάρχουν 56 πυρκαγιές, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη σε όλα αυτά τα μέτωπα.

Οι σημαντικότερες είναι σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ηλεία κ.α. Το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο. Για τη φωτιά στην Αττική σημείωσε ότι πέρασε τις προηγούμενες ώρες και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού, ενώ υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Επίσης, σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα.

Για τη φωτιά στην Εύβοια τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. «Ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στην Ηλεία υπήρξε και νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία. Έπειτα, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, ενώ οι Αρχές φοβούνται την ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες.