Χαρίτσης: «Προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα αρχή που έχει ανάγκη η χώρα»

«Χρειαζόμαστε πολιτική σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Μάλιστα έκανε λόγο για «επιβολή πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, μείωση του ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού».

Και προσθέτει: «Οι 5 + 1 δεσμεύσεις που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση ανάσχεση της ακρίβειας, συνδυάζονται με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο κρίσιμο πεδίο της ενέργειας, με ενίσχυση του ρόλου του Δημοσίου και εκπόνηση μια ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής». «Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σωθεί η οικονομία της χώρας» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης αποτυπώνει τη διαχειριστική της ανεπάρκεια και αναδεικνύει την πλήρη απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας». «Αντί να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο σχεδιασμένης ενίσχυσης της περιφερειακής ανάκαμψης, βλέπουμε τη χρηματοδότηση σκόρπιων έργων και αποσπασματικών δράσεων» τονίζει.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Βόρεια Ελλάδα εκκινεί από την ανάγκη κατάρτισης σχεδίου αντιμετώπισης των άμεσων συνεπειών της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης με σχεδιασμένες παρεμβάσεις που θα εγγυώνται την δίκαιη πράσινη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, την υλοποίηση αστικών αναπλάσεων, την ενίσχυση κρίσιμων έργων υποδομής» υπογραμμίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στρατηγικός στόχος για την Θεσσαλονίκη και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η εδραίωσή της ως βασικού αναπτυξιακού, μεταφορικού και διαμετακομιστικού κόμβου των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

«Ο δικός μας στόχος είναι δεδομένος: εκλογές το συντομότερο δυνατό για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να έρθει μια νέα αρχή στη χώρα υπό προοδευτική κυβέρνηση» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.