Συλλήψεις για χασισοφυτεία στην Καλαμάτα

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού τύπου ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών το μεσημέρι της Δευτέρας, σε ένα από τα σπίτια ενός 55χρονου Έλληνα στην Καλαμάτα όταν έκαναν έρευνες και του πέρασαν χειροπέδες.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε σε ένα σπίτι ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ένας χώρος στον οποίο είχε εγκαταστήσει λάμπες πυρακτώσεως, ανεμιστήρα, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρο και υγρασιόμετρο και καλλιεργούσε σε γλάστρες 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,20 μέτρου, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Νεαρός διακινούσε κάνναβη στην Πιερία

Σε μια κοινότητα έξω από την Κατερίνη έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και συνέλαβαν έναν 29χρονο στην κατοχή του οποίου και σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του, βρήκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 151,6 γραμμαρίων, δυο τσιγαριλίκια, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και 490 ευρώ. Όλα κατασχέθηκαν και ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης που του άσκησε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.