Χωρίς λεωφορεία όλη μέρα σήμερα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα Δευτέρα όλη η Θεσσαλονίκη, αφού οι εργαζόμενοί του κάνουν 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους πριν από ημέρες είχαν σημειώσει: «είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά αποδείξαμε στην κοινωνία της πόλης μας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Με την πρόσκληση και μετάβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Αθήνα για συνάντηση με αρμόδιο εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταφορών, αναστείλαμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για τις 11 και 13/07/2022 ευελπιστώντας ότι επιτέλους θα επικρατήσει η λογική και θα διευθετηθούν τα αιτήματά μας που εδώ και μήνες έχουμε συμφωνήσει προφορικά.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι Διοίκηση του ΟΑΣΘ και συναρμόδια Υπουργεία, αρέσκονται στην γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς.

Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες.

Μας οδηγούν με την στάση τους σε κινητοποιήσεις ευελπιστώντας προφανώς ότι θα στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας και να ασκήσουν τις ανάλογες πιέσεις. ΟΧΙ. Ομόφωνα το σύνολο των εργαζομένων δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του.

Διοίκηση του ΟΑΣΘ και Κυβέρνηση, να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της πόλης μας και να πάψουν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους για την εκπλήρωση των όποιων σχεδίων τους για τη συγκοινωνία».