Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – Συγκέντρωση του ΣΑΤΑ στις 9:30

183

Χωρίς ταξί θα μείνει μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής η Αττική μετά την απόφαση του ΣΑΤΑ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία από τις 6 σήμερα τα ξημερώματα.

Στο πλαίσιο της απεργίας, οι ιδιοκτήτες ταξί καλούν σε συγκέντρωση με τα οχήματά τους στις 9:30 το πρωί στη συμβολή της Σπύρου Πάτση με την λεωφόρο Καβάλας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού σύμφωνα με την οποία, όπως λένε από τον ΣΑΤΑ, «θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες».

«Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.