Χρυσή Αυγή: Σήμερα η απόφαση για το αίτημα αναβολής Μιχαλολιάκου

Την απόφαση του σχετικά με το αίτημα αναβολής που έχει τεθεί από την πλευρά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η δίκη είχε διακοπεί για σήμερα προκειμένου το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου συζητείται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, να αποφανθεί για το αίτημα αναβολής που έχει υποβληθεί από το Νίκο Μιχαλολιάκο.

Μάλιστα, έχει ήδη ζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση να προσκομιστεί αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και ενδεχόμενη πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί. Σημειώνεται, ότι ο αρχηγός της ΧΑ νόσησε με κορονοϊό, μπήκε σε ΜΕΘ και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, αρνητική ήταν η απάντηση του δικαστηρίου στα αιτήματα αναστολής της ποινής τεσσάρων καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης ο Γιάννης Λαγός, που δηλώνει σε κάθε συνεδρίαση πολιτικός κρατούμενος, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Λίγο νωρίτερα, έδωσε «μάχη» για να βρεθεί εκτός φυλακής, λέγοντας: «Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει, για την οποία πιστεύω ότι είμαι μέσα παντελώς άδικα. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με το γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές, τότε λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται; Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω γιατί είμαι φασίστας, όχι εγκληματίας» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ποτέ. «Δολοφόνος είσαι!» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Υπενθυμίζεται, ότι σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλλει και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή.