Τρίτη 14.07.2020

Παππάς: «Αξιολόγηση και Eurogroup δεν σημαίνουν πλέον ανησυχία»

Η Ελλάδα σταθερά κερδίζει έδαφος, βρίσκεται πλέον σε μια νέα φάση, ξαναστέκεται στα πόδια της και  με όρους καθαρούς διεκδικεί τη θέση της εκ νέου, σημειώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την έγκριση της τρίτης αξιολόγησης, δηλώνοντας αισιόδοξος από τα θετικά μηνύματα που, όπως υποστηρίζει, πυκνώνουν από το εξωτερικό. «Αξιολόγηση και Eurogroup δεν σημαίνουν πλέον ανησυχία και αγωνία, αλλά βήματα και αισιοδοξία για το μέλλον» επισήμανε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, διαβεβαιώνονταςπως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα, ανακτώντας πολλούς από τους βαθμούς ελευθερίας στην οικονομία και στην κοινωνία. 

Τέλος, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται».

Εξάλλου ο κ. Παππάς κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στον ρόλο του επιμελητηρίου και τη συμβολή του πρέσβη των ΗΠΑ για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΔΕΘ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μείνει στην Ιστορία ως προς την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητά της, και ως προς τη σηματοδότηση του ότι η χώρα μας πλέον βαδίζει σε ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της.

Ο υπουργός αναφερόμενος επίσης στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχω την τύχη να έχω ξεκινήσει να συνεργάζομαι πάρα πολύ στενά με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δείξει πέρα από το να ανταποκρίνεται σε αυτό που η δουλειά του προβλέπει ότι πρέπει να κάνει, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά και τη δική μας χώρα πάρα πολύ. Και δεν έχει σταματήσει να τη διαφημίζει ως έναν εξαιρετικό τόπο για να τον επισκεφτεί κανείς, ως έναν εξαιρετικό τόπο για να επενδύσει κανείς.

Είναι πάρα πολύ θετική συγκυρία που ένας άνθρωπος με αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτή τη θέση και νομίζω ότι θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτώ τις ΗΠΑ».

Νίκος Παππάς

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.