Pin It

Για πότε ξεχάστηκαν, όμως, Μητρετώδης, Κούκλατζης, σκοπιανό, Eurogoup; Αν μη τι άλλο, ο Ιβάν Σαββίδης με την απονενοημένη συμπεριφορά του απέδειξε ότι κάποιες φορές πάνω από το συμφέρον μπαίνει η – στρεβλή έστω – αίσθηση της τιμής. Διότι, αν σκεφτόταν έστω και λίγο τί χάρη έκανε στον Αλέξη Τσίπρα όταν έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως όταν έβγαζε το πανωφόρι του και άφηνε να φανεί το προσωπικό του περίστροφο, είναι σίγουρο ότι θα είχε συγκρατηθεί.

Αλήθεια, τί είναι αυτό που οδήγησε στην έκρηξη οργής του Ιβάν Σαββίδη; Διότι, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, μέχρι τώρα δεν είχε δώσει δικαιώματα. Άλλοι είναι οι παράγοντες της οικονομικής και ποδοσφαιρικής ζωής που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι ακολουθούν μαφιόζικες και τραμπούκικες μεθόδους. Εννοείται πως ο πόντιος «ολιγάρχης» δεν είναι άγιος, όμως δεν είναι και πιστολέρο. Γιατί, λοιπόν, του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι σε τέτοιο βαθμό; 

Ανάρτησε ο Θεσσαλονικεύς Χρήστος Χατζηγεωργίου στο facebook: «Είσαι ο Σαββίδης. Στην Ελλάδα του 2018. 2 εβδομάδες τώρα μετά τον Ολυμπιακό ποιος ξέρει τι έχει περάσει από το κεφάλι σου. Στο 90' σου ακυρώνουν γκολάρα και πριν το σφυρίξουν για να ολοκληρωθεί το «λάθος» μπαίνεις μέσα και το παίρνεις πάνω σου. Πολλά είσαι. Χθεσινός δεν είσαι.»

Προφανώς, ο Ιβάν Σαββίδης μπούκαρε στο γήπεδο διότι ένιωσε ότι κάποια συμφωνία αθετείται. Το εύκολο συμπέρασμα είναι να πει κανείς ότι ο Τσίπρας του είχε τάξει το πρωτάθλημα. Εντούτοις, η αντίδραση που είδαμε δεν ήταν ενός άνδρα που κάτι δεν του δίνουν, αλλά που κάτι του παίρνουν. Ειδικά εφόσον, όπως όλη η Τούμπα εκείνη την ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πίστεψε ότι του ακυρώνουν κανονικό γκολ, είναι πιθανό ότι αυτό που του πέρασε από το νου είναι ότι ο Τσίπρας τον έχει μαχαιρώσει πισώπλατα.

Ο Σαββίδης δεν είναι ιδεολόγος, αλλά μπίζνεσμαν. Θα είχε στηρίξει Σαμαρά αν ο Αντώνης είχε τιμήσει, λέγεται, τις συμφωνίες του. Με το σύστημα Τσίπρα τα βρήκε διότι έβαλαν κάτω πέντε πράγματα, έδωσαν τα χέρια και για καιρό οι δύο πλευρές έμειναν πιστές στα συμπεφωνηθέντα. Τελευταία, όμως, είχαν εμφανιστεί σκιές - ήρθαν στην επιφάνεια και με την παρουσία της οικογένειας στο συλλαλητήριο. Συνεπώς, λίγο ο εναγκαλισμός Τσίπρα με Πάιατ για συγκεκριμένα πρότζεκτ στη Βόρεια Ελλάδα, λίγο η αστάθεια του εγχειρήματος ΣΕΚΑΠ, λίγο ότι το ΕΘΝΟΣ δεν «τραβάει», βάλε και το epsilon που ασθμαίνει ερμαφρόδιτο, δεν θέλει πολύ, εκεί πάνω στο 90’, για να σκεφτεί ο Ιβάν ότι ο Τσίπρας τον πούλησε (το συνηθίζει γαρ) και έδωσε το πρωτάθλημα αλλού. Μήπως η ΑΕΚ δεν έχει «πλάτες»;

Δεν είναι ο μαινόμενος Ιβάν το μείζον, αλλά η διακυβέρνηση Τσίπρα: Ο τρόπος με τον οποίο ντιλάρει, το νοσηρό κλίμα που έχει χτίσει. Αν τώρα το Μαξίμου παίρνει αποστάσεις και μιλά για καθάρσεις, το κάνει με την υποκρισία ενός εμπρηστή που καμώνεται πως σβήνει τη φωτιά που ο ίδιος έβαλε.

 
Tags: