ΔΕΗ – Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

 

 

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών μπαίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Με παραγγελία του ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης ζητεί να ερευνηθεί το εάν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.

Η εισαγγελική παρέμβαση έρχεται μετά από σχετικά δημοσιεύματα και στη δικογραφία που θα σχηματιστεί θα συσχετιστεί και η αναφορά που κατέθεσαν στις αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έξι δικηγόροι .

Οι δικηγόροι με την αναφορά τους ζητούσαν από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως της χειραγώγηση μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».