Ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης (Vid)

Στα πέρατα του κόσμου θα ταξιδέψει σήμερα η νέα, φαντασμαγορική εικόνα της Ακρόπολης καθώς εγκαινιάζεται το σημαντικό έργο του αναβαθμισμένου φωτισμού της που ολοκλήρωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της πολυβραβευμένης σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ.

Χαιρετισμός στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου φωτισμού της Ακρόπολης

Live | Χαιρετισμός στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου φωτισμού της Ακρόπολης.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Mittwoch, 30. September 2020

Η επίσημη εκδήλωση της νέας φωταγώγησης του διαχρονικού συμβόλου του παγκόσμιου πολιτισμού και της δημοκρατίας, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming, θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση – κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.

Εκεί, στον ιερό αυτό χώρο που βρίσκεται σε απευθείας οπτική σύνδεση αλλά και πολιτιστικό διάλογο με την Ακρόπολη θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες. Θα ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δρώμενο που έχει ετοιμάσει η Ελευθερία Ντεκώ με τους συνεργάτες της ενώ αμέσως μετά θα αποκαλυφθεί ο νέος φωτισμός ο οποίος αναδεικνύει, το καθένα ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί τα μνημεία του Ιερού Βράχου ως ένα ενιαίο, αδιαίρετο σύνολο που μεταλαμπαδεύει το φως του πολιτισμού απ’ άκρη σ’ άκρη της γης!