Δείτε την νέα Porsche Cayenne Coupe να βρυγχάται στις τελικές της δοκιμές στο Nürburgring (VIDEO)

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος

Στο θρυλικό Nürburgring δοκιμάζει η Porsche μία νέα κορυφαία έκδοση της Cayenne Coupe, η οποία θα φοράει ένα θυριώδη V8 Twin-Turbo, με την ονομασία της να εικάζεται πως θα είναι είτε GT είτε GTS.

Με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει με την διπλή απόληξη της εξάτμισης, με τις δύο ωοειδείς άκρες τοποθετημένες στο κέντρο του προφυλακτήρα. Ωστόσο στις άκρες του προφυλακτήρα φαίνονται ακόμα δύο τραπεζοειδείς απολήξεις, οι οποιές προδίδουν πως τόσο οι προφυλακτήρες όσο και τα αεροδυναμικά βοηθήματα δεν είναι τα τελικά και για αυτό θα αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση της από την Porsche.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε μία πρώτη γεύση της ακούγοντας τον ήχο του V8 από τον γύρο της στο Nürburgring που καταγράφτηκε στο παρακάτω video:

Η νέα έκδοση του Crossover φαίνεται ότι έχει διαφορετικό μπροστινό άκρο σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, παρόλο που δεν είναι ευδιάκριτο στο βίντεο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρόλο που δεν πρόκειται για τους τελικούς προφυλακτήρες, καθώς προϊδεάζει για την επιθετική σχεδίαση και τα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την «κρυφή» αεροτομή που αποκαλύπτεται αλλά και ρυθμίζεται αυτόματα η κλήση της, κάτι που δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε σε μοντέλο της Porsche.

Σύμφωνα με τις φήμες το μοντέλο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα της Turbo S E-Hybrid που θα παράγει περίπου 800 ίππους. Ωστόσο μία άλλη εικασία την θέλει να χρησιμοποιεί τον twin-turbo σε διάταξη V8 4,0 λίτρων που έχουμετ δει στην Lamborghini Urus και παράγει 641 ίππους.

Το κατασκοπευτικό βίντεο είναι απλά μία πρόγευση, η Porsche τα καλύτερα τα κρατάει για την επίσημη παρουσίαση της και μας αφήνει σε αγωνία για την τελική και άκρως επιθετική εμφάνιση της κορυφαίας Cayenne της ιστορίας.