Δέκα χρόνια από τη στυγερή δολοφονία των δύο Ειδικών Φρουρών της ΔΙ.ΑΣ.

Η διπλή δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη είχε σοκάρει όλη την Ελλάδα. Οι συνάδελφοί τους ετοίμασαν έναν βίντεο για τον Γιώργο Σκυλογιάννη και τον Ιωάννη Ευαγγελινέλη, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό τους.

“Η θυσία και το παράδειγμα προσφοράς του αίματος και της ζωής δύο νέων ανθρώπων παραμένει ανεξίτηλη παρ’ όλο που πέρασαν 10 χρόνια, από την στιγμή της στυγερής και άνανδρης δολοφονίας των δύο Ειδικών Φρουρών της ΔΙ.ΑΣ Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη” αναφέρουν.

“Η κοινωνία και η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να τιμά την μνήμη των δύο αυτών ηρώων που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Ο πόνος της μάνας αβάσταχτος, αλλά όλοι εμείς οι συνάδελφοι του Γιάννη και του Γιώργου ΠΑΙΔΙΑ τους. Φέτος οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε την μνήμη τους όπως ξέρουμε κι όπως τους αρμόζει, έτσι εκτός από την λιτή τελετή επιμνημόσυνης δέησης, η ΠΟΑΕΦ και το ΣΕΦΕΑΑ ως ελάχιστο φόρο τιμής θυμίζουν σε όλους την αξία της θυσίας Τους. Δεν εκφράζεται μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απέναντι στους συναδέλφους που θυσιάστηκαν για την κοινωνία , από την διατήρηση της μνήμης και του φωτεινού παραδείγματος της πράξης τους. Μόνο λίγοι τους θυμούνται, οι συνάδελφοι που στο δρόμο τους βαδίζουν. Μόνο αυτοί δεν τους ξεχνούν, οι καταδικασμένοι, σε ήρωες να μοιάσουν. ΑΘΑΝΑΤΟΙ” τονίζουν.

Πριν από τρία χρόνια, το 2018, την οργή των συγγενών των θυμάτων προκάλεσε η αθώωση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία. Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια και 66 χρόνια κάθειρξη.

“Σε πνίγει και δείχνει τη γελοιότητα όλων αυτών των ανθρώπων που στηρίζουν του δολοφόνους των παιδιών. Είναι ένοχοι όλοι. Κανένα ελαφρυντικό. Θα το παλέψουμε, θα συνεχίσουμε να τιμούμε όλοι μαζί τον Γιώργο και τον Γιάννη”, ξέσπασε η μητέρα του Γιώργου Σκυλογιάννη. Οι κατηγορούμενοι είχαν σκοτώσει το 2011 πυροβολώντας με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης τους αστυνομικούς Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.