Δεν σχεδιάζουμε να χτυπήσουμε με πυρηνικά στην Ουκρανία, λέει η Μόσχα

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή.

«Η Ρωσία τηρεί σταθερά την αρχή ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί», δήλωσε ο Αλεξέι Ζάιτσεφ.

Πρόσθεσε ότι στο δόγμα της Ρωσίας για τα πυρηνικά δεν υπάρχει κανένα σενάριο για πιθανό χτύπημα σε στρατιωτικούς στόχους της Μόσχας στην Ουκρανία

Ωστόσο, ο Ζάιτσεφ πρόσθεσε ότι «αναμένονται κάθε είδους προκλήσεις» από την Ουκρανία και τη Δύση και ότι η Ρωσία πρέπει «να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη στον χώρο των μέσων ενημέρωσης αλλά και στο πεδίο».

Χθες σε συνέντευξή του στο Newsweek, ο Ρώσος πρέσβης των ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, επέκρινε τις «κραυγαλέες παραποιήσεις των δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων για την πυρηνική πολιτική της Ρωσίας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε τους κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου – ότι κατηγορούν ψευδώς τη Μόσχα για κλιμάκωση των πυρηνικών εντάσεων, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς τους «αβάσιμους» και «μέρος μιας εκστρατείας προπαγάνδας κατά της Ρωσίας ως απάντηση στα βήματα που έγιναν για την εξουδετέρωση των απειλών».