Δεν θα αναγνωστούν στο δικαστήριο τα μηνύματα που αντάλλαξε ο Φιλιππίδης με συνεργάτιδά του

Δε θα αναγνωστούν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη τα μηνύματα που αντάλλαξε με δημοσιογράφο-συνεργάτιδά του, στα οποία η μάρτυρας φέρεται να μιλούσε αρνητικά για τον ηθοποιό και αφήνοντας να εννοηθεί πως υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους.

«Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω» είπε η μάρτυρας.

Στην ανάγνωση των μηνυμάτων υπέβαλε ένσταση η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

«Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο. Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο.

Επίσης, είναι μάρτυρας ήθους, αφού δε γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξει για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές η αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου» ανέφερε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την κατάθεση της δημοσιογράφου.