«Δεν τη γνώρισα ποτέ» του Άλκη Τσαλίκη για 2ο χρόνο στο Θέατρο Αλκμήνη

Για να νιώσεις την αγάπη στην πιο οριστική της στιγμή δε χρειάζεται να είσαι έφηβος, ένας έφηβος που πραγματοποιεί συνεχόμενες πτήσεις, με αγωνιστικότητα και όνειρο. Την αγάπη την πετυχαίνεις στην καθαρή της ολοκληρία μόνο, όταν είσαι έτοιμος να διαγράψεις τα όρια του εαυτού σου, τα όρια της συμβατικής αλήθειας, τους επιβεβλημένους κανόνες. Τα διαχρονικά «πρέπει». «Είμαστε όλοι γεννημένοι για έρωτα. Είναι η αρχή της ύπαρξης και ο μοναδικός προορισμός της».

 

Ποιος διαφωνεί με τον Ντισραέλι; Μόνο όποιος έχει υποστεί οξείδωση. Ο ανυποψίαστος.

“Δε τη γνώρισα ποτέ” είναι ο τίτλος της παράστασης, της οποίας το κείμενο βασίστηκε σε εφηβικά βιώματα, αλλά και σε αναγνώσματα, όπως «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Το πανηγύρι» του Ζακ Κοκτώ. 

Οι ήρωες, η Σοφία και ο Αντώνης ίσως να μη γνωρίστηκαν ποτέ. Ή μήπως τη γνώρισε; Κι αν πράγματι τη γνώρισε τι σημασία έχει πλέον τελικά; Τα πάντα είναι θέμα στυλ και τέχνης.  

Σε 70 λεπτά βλέπουμε τη δράση του ασθενή σε ένα δωμάτιο τρελοκομείου, μια σοκαριστική σκηνή, ένας καταγγελτικός μονόλογος. Άραγε πόσο κοντά ή πόσο μακρυά βρισκόμαστε απο αυτό το δωμάτιο? Που μπορεί να μας οδηγήσει η αγάπη? Αξίζει να το δείτε γιατί  δημιουργεί πλήθος συναισθημάτων σε ένα σκηνικό πολύ λιτό, δίνοντας έμφαση στη κίνηση και στο λόγο του ηθοποιού. Η παράσταση του ‘Αλκη Τσαλίκη παίζεται στο θέατρο Αλκμήνη για δεύτερο χρόνο.

 

«Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, ένα μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που κυριεύουν όλους μας». Albert Camus

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Άλκης Τσαλίκης

Ερμηνεύουν: Άλκης Τσαλίκης & Ελίνα Σπηλιοπούλου.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού|Σκηνικά – κοστούμια: Ελίνα Σπηλιοπούλου

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης|Παραγωγή: ΑΛΚΜΗΝΗ

Κάθε Τετάρτη στις 21:30

 

Info
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 8650
www.theatro.gr