Δεν του «βγαίνει» η επιστράτευση του Πούτιν – Οι μισοί γυρνούν πίσω ως ακατάλληλοι

Πούτιν

Χιλιάδες Ρώσοι που επιστρατευτήκαν τιςτελευταίες μέρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία επιστρέφουν στα σπίτια τους, καθώς κρίθηκαν «ακατάλληλοι» για στρατιωτικές υποχρεώσεις,

Σύμφωνα με το Reuters και τον διοικητή της περιφέρειας Χαμπάροφσκ στην ανατολική Ρωσία, Μιχαήλ Ντεγτιάρεφ, οι μισοί τουλάχιστον από τους  επιστρατευμένους που στάλθηκαν στην περιοχή του «απολύθηκαν» πριν καν σταλούν στο μέτωπο, επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις μάχης.

«Σε 10 μέρες, αρκετές χιλιάδες συμπατριώτες μας έλαβαν κλήσεις και έφτασαν στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης. Περίπου οι μισοί από αυτούς επέστρεψαν σπίτι τους καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλογής για να μπουν στη στρατιωτική θητεία» δήλωσε με βίντεο στο Telegram  ο Ντεγτιάρεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής απομακρύνθηκε από την θέση του αλλά η επιστράτευση συνεχίζεται.

Η επιστράτευση ορίστηκε με βάση τη στρατολόγηση ατόμων με στρατιωτική εμπειρία, αλλά συχνά φαινόταν να αγνοούνται άλλα βασικά στοιχεία όπως η ηλικία και η κατάσταση υγείας των αντρών.

Εκτός από την «ακαταλληλότητα» των επιστρατευμένων, ο Πούτιν σύμφωνα με το το Reuters, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα τις προσφατες μεγάλες ήττες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, αλλα και με την εκτεταμένη φυγή χιλιάδων αντρών στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση και έναν πόλεμο που δεν τους αφορά.