Δένδιας για συμφωνία με Γαλλία: Επιβεβαιώνονται οι ιστορικοί και συμμαχικοί δεσμοί μας – Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί

Για επιβεβαίωση των ιστορικών και συμμαχικών δεσμών με τη Γαλλία, καθώς και για αναβάθμιση του γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδας, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με το Παρίσι.

«H Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση επιβεβαιώνει τους ιστορικούς και συμμαχικούς δεσμούς μας», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Προβλέπει συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα και ενισχύονται οι αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει:
«Στο πλαίσιο της Συμφωνίας προβλέπονται τακτικές διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών, για θέματα ασφάλειας και άμυνας, όπως επίσης για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, υβριδικές απειλές, θαλάσσια ασφάλεια, μετανάστευση».

«Με τη Συμφωνία το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας αναβαθμίζεται, ενώ ενισχύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και από τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου (EUMED 9)», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.