Δένδιας για τα δύο χρόνια στο ΥΠΕΞ: Με αυτοπεποίθηση προασπίζουμε τα συμφέροντα της χώρας

Δείτε το βίντεο για τα δύο χρόνια του Νίκου Δένδια ως υπουργού Εξωτερικών.

 

Σε περιληπτικό απολογισμό του έργου στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω βίντεο, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών κυβέρνησης της ΝΔ, από την εκλογική της νίκη το 2019, προχωράει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το οπτικοακουστικό υλικό ξεκινάει με τα μηνύματα: «Ισχυροποιούμε τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Προασπίζουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα». Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή: «Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», με φόντο: «Η Ελλάδα μεγάλωσε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας». Ειδικότερα, αναφέρεται στη συμφωνία μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, στη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία και στη συμφωνία παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την Αλβανία.

Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το μήνυμα «Απαντήσαμε αποφασιστικά σε κάθε πρόκληση», με φόντο ελληνικά πολεμικά πλοία και με το απόσπασμα από τον Νίκο Δένδια κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του στην Άγκυρα: «Το λέει η Λωζάννη, δεν το λέμε εμείς. Τη Συνθήκη της Λωζάννης, αν θυμάμαι καλά, την έχει υπογράψει και η Τουρκία. Μπορεί να αρέσει στην Τουρκία, μπορεί να μην αρέσει στην Τουρκία, αλλά η Λωζάννη ισχύει και θα ισχύει».