Διαφορετική σαλάτα με ροκφόρ, καρύδια και αχλάδι

378

Ιδανική συνταγή για κάθε τραπέζι. Διαφορετική σαλάτα με ροκφόρ, καρύδια και αχλάδι. Εύκολη και δροσερή, με απλά υλικά. Δοκιμάστε την! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη.

Υλικά συνταγής
600 γρ. σαλάτες, πράσινες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
1 αχλάδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
60 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
150 γρ. ροκφόρ, κομμένο σε μικρούς κύβους
Για τη σάλτσα

1 φλ.κ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνουμε το βαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα του βαλσάμικου, αλάτι και πιπέρι.

Το αφήνουμε, να περιμένει.

Έπειτα, σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα.

Σκορπάμε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και κατόπιν πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Φυλάμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα, σκεπασμένη.

Τέλος, πριν τη σερβίρουμε την περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Για έξτρα γεύση, πασπαλίζουμε τη σαλάτα με λίγο σουσάμι.