Διακοσμήστε όμορφα και οικονομικά τις σωληνώσεις του μπάνιου σας

501

Με αυτά τα στοιχεία, θα μπορέσετε να έχετε ένα μπάνιο που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μπάνια που βλέπουμε στα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία.

Το μπάνιο είναι ένα μέρος του σπιτιού που μπορείτε, επίσης, να παίξετε με την διακόσμηση και να το μετατρέψετε σε έναν από τους πιο καλόγουστους και εντυπωσιακούς χώρους. Μπορείτε να ξεκινήσετε την μεγάλη αλλαγή κρύβοντας ή αναδεικνύοντας με ωραίο τρόπο τα σημεία εκείνα που δεν έχουν ένα αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα αυτή την στιγμή, όπως για παράδειγμα οι εξωτερικές σωληνώσεις σε εμφανή σημεία.

Αν οι σωληνώσεις από το σιφόνι του νιπτήρα στο μπάνιο σας δεν καλύπτονται από μια πορσελάνινη, διακοσμητική κολώνα, ή εάν χρειάστηκε να τοποθετήσετε εξωτερικές σωληνώσεις μετά από επισκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων σαν πιο οικονομική λύση, μην προβληματίζεστε γιατί μπορείτε να τις αναδείξετε όχι μόνο με μία, αλλά με τέσσερις διακοσμητικές λύσεις. Επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Κουρτίνα νιπτήρα Ποιος είπε ότι μπορείτε να έχετε κουρτίνα μπάνιου μόνο στην μπανιέρα σας! Κρύψτε τις αντιαισθητικές σωληνώσεις που φαίνονται κάτω από τον νιπτήρα φτιάχνοντας μια κουρτίνα από ύφασμα.  Μετρήστε τις διαστάσεις που έχει ο νιπτήρας σας και επιλέξτε από ένα κατάστημα με υφάσματα, ένα ύφασμα που να ταιριάζει με τα χρώματα του μπάνιου σας. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμες παλ αποχρώσεις που θα δημιουργούν ένα αρμονικό και στιλάτο αποτέλεσμα. Αγοράστε 1 μέτρο παραπάνω ύφασμα από τις διαστάσεις που έχετε υπολογίσει, καθώς σκοπός είναι να κάνει τη σούρα, που έχουν οι κλασικές κουρτίνες. Για να την κρεμάσετε, χρησιμοποιήστε Velcro (βέλκρο) ή αλλιώς σκρατς όπως θα το έχετε ακούσει και μπορείτε να το προμηθευτείτε από κατάστημα με είδη ραπτικής, τόσα μέτρα όσα και ο νιπτήρας σας, και ράψτε το στην πίσω πλευρά του υφάσματος. Την άλλη πλευρά του σκρατς κολλήστε την περιμετρικά γύρω από τον νιπτήρα με ταινία διπλής επικολλήσεως. Ενώστε τις 2 όψεις του σκρατς και τυλίξτε με αυτόν τον τρόπο τον νιπτήρα σας με την νέα σας κουρτίνα. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να την πλύνετε και να την φρεσκάρετε, αφού αφαιρείται πολύ εύκολα. Επίσης, ένα θετικό που έχει αυτή η μέθοδος είναι ότι αποκτάτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, αφού μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από το νιπτήρα απορρυπαντικά και άλλα είδη για το μπάνιο χωρίς αυτά να φαίνονται.

Βιομηχανικό στιλ Έχουμε πει πολλές φορές πως αυτό το οποίο δεν μπορείτε να κρύψετε ή να αποφύγετε, κάντε το μέρος της διακόσμησης απλά αναδεικνύοντάς το. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν λατρεύετε το βιομηχανικό στιλ διακόσμησης μπορείτε να μην βάψετε τους σωλήνες αφήνοντας τους στην φυσική τους μορφή (έχουν χάλκινο χρώμα)  και να τοποθετήσετε παραπάνω σωλήνες, μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Μπορείτε να αγοράσετε από κατάστημα με υδραυλικά, χαλκοσωλήνα με το μέτρο καθώς και τους συνδέσμους για να κάνετε τα διακοσμητικά γυρίσματα ανάλογα με τις διαστάσεις που έχετε διαθέσιμες. Με τα αντίστοιχα στηρίγματα θα βιδώσετε την σύνθεση που φτιάξατε δημιουργώντας ένα έργο τέχνης βιομηχανικού στιλ στο μπάνιο σας.

Διακόσμηση με ποδήλατο Εκμεταλλευτείτε το παλιό σας ποδήλατο και χρησιμοποιήστε το στην διακόσμηση του μπάνιου σας. Τοποθετήστε το ακριβώς κάτω από τον νιπτήρα του μπάνιου και κρύψτε με αυτόν τον τρόπο τις σωληνώσεις που φαίνονται. Τα μεταλλικά στοιχεία του ποδηλάτου θα παραπλανούν τα βλέμματα και κανείς δε θα εστιάζει στις σωληνώσεις που βρίσκονται εξωτερικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σέλα και να τοποθετήσετε στη θέση της μια ξύλινη επιφάνεια κάτω από τον νιπτήρα που θα λειτουργεί ως ράφι για να τοποθετείτε προσωπικά σας αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία, όπως μια γλάστρα με ένα φυτό. Εκμεταλλευτείτε, επίσης, το καλαθάκι του ποδηλάτου για να τοποθετήσετε σε αυτό καθαρές πετσέτες μπάνιου.

Τύλιγμα με σχοινί Αν θέλετε ένα πιο περίτεχνο αποτέλεσμα, που θα θυμίζει κάτι από φύση, χρησιμοποιήστε σχοινί από φυσικές ίνες για να ντύσετε τις σωληνώσεις του μπάνιου. Μπορείτε να τυλίξετε απευθείας τις σωληνώσεις με το σχοινί, αν θέλετε να παραμείνουν τόσο λεπτοί. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τους χαλκοσωλήνες, με έναν πλαστικό σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου, ειδικό για υδραυλικές εγκαταστάσεις, τον οποίο μπορείτε να βρείτε σε ένα κατάστημα με υδραυλικά είδη. Κόψτε τον στη μέση με ένα πριόνι χειρός και περικλείστε στο εσωτερικό του τους χαλκοσωλήνες. Μην αγχώνεστε για το πώς θα κολλήσουν τα κομμάτια του πλαστικού σωλήνα, αφού περνώντας και τυλίγοντας το σχοινί γύρω γύρω θα τα συγκρατήσει μόνιμα ενωμένα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε θερμόκολλα ανά συχνά διαστήματα, η οποία θα κρατάει το σχοινί σφιχτά δεμένο πάνω στο σωλήνα. Ολοκληρώστε την νέα διακόσμηση του μπάνιου σας με διακοσμητικά αντικείμενα, όπως καλαθάκια μπαμπού που θα ταιριάζουν με το σχοινί που έχετε τυλίξει τις σωληνώσεις.