Διακριτικό φρεσκάρισμα για την Jaguar F-Pace SVR των 550 ίππων

Jaguar F Pace

Οι αλλαγές στο μοντέλο της Jaguar είναι διακριτικές αλλά εκτενείς σε ότι αφορά το τι περιλαμβάνουν, καλύπτοντας τομείς όπως το στυλ του SVR, η αεροδυναμική απόδοση, ο κινητήρας, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο.

Το αντίπαλο δέος της Porsche Macan Turbo, είναι πλέον ανανεωμένο σε πολλά σημεία και θέλει να συνεχίσει να κρατάει τη σημαία της Jaguar ψηλά.

Στο αμάξωμα, το νέο F–Pace SVR εμφανίζεται με νέο μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς σε σχέση με πριν. Μεγαλύτερο είναι και το μπροστινό spoiler με την Jaguar να λέει ότι αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης κατά 35%. Κάτω από το καπό του SVR βρίσκεται μια αναθεωρημένη έκδοση του υπάρχοντος turbo V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,0 λίτρων, όπου ενώ η ισχύς παραμένει η ίδια, στους 550 ίππους, μερικές τροποποιήσεις στο λογισμικό έχουν απελευθερώσει επιπλέον ροπή 20Nm, διαμορφώνοντας έτσι τη μέγιστη τιμή της ροπής στα 700Nm (71,4 kgm). Το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο του SVR, είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται από τη Jaguar και στο Project 8.

Από στάση τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι τώρα 287 χλμ./ώρα. Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση της δυνατότερης εκδοχής της F–Pace, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και νέα silent blocks που κάνουν ακόμα καλύτερη την αίσθηση του αυτοκινήτου στο δρόμο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την κύλιση. Η Jaguar αναφέρει πως στο πρόγραμμα Comfort το αυτοκίνητο είναι σημαντικά πιο άνετο σε σχέση με πριν, ενώ και στο Dynamic είναι πιο σφιχτό. Στο εσωτερικό, η έκδοση SVR επωφελείται από τις ίδιες αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί όλη η γκάμα του μοντέλου στο πλαίσιο της ανανέωσης. Το ταμπλό είναι επανασχεδιασμένου και η καμπίνα είναι υπενδεδυμένη με ένα συνδυασμό από δέρμα και Alcantara. Τα μπροστινά καθίσματα είναι ιδιαίτερα sport για να κάνουν την έκδοση SVR πραγματικά ξεχωριστή. Σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα ψυχαγωγίας, όπως ήταν αναμενόμενο το Pivi Pro με την οθόνη των 11,4 ιντσών της Jaguar έχει επίσης τοποθετηθεί.