Διαθέσιμη στην χώρα μας η ηλεκτρική BMW iX3

Η BMW iX3 “πάτησε” Ελλάδα και η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοίνωσε την τιμή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της φίρμας.

Η νέα BMW iX3 διατίθεται στη χώρα μας με την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Χ να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλή αυτονομία στην τιμη των 67.900 ευρώ.

H νέα iX3 φτάνει έως και τα 460 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ ο “ανεφοδιασμός” διαρκεί 34 λεπτά (0 έως 80% σε ταχυφορτιστή 150 kW).

Για τη μεγάλη αυτονομία βοηθάει ο αεροδυναμικός συντελεστής 0,29, που έχει επιτευχθεί στην τοποθέτηση μίας κλειστής εμπρός γρίλιας, αλλά και των ειδικά σχεδιασμένων ζαντών, που μειώνουν την αντίσταση του αέρα κατά 5%.

Η BMW iX3 σε σχέση με την X3, στην οποία βασίζεται διαθέτει μικρότερο κατά 7,5 εκατοστά ύψος, ενώ φυσικά δεν υπάρχουν θερμικά σύνολα. Στη θέση τους έχει τοποθετηθεί το πέμπτης γενιάς eDrive ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο βρίσκεται στον πίσω άξονα και αποδίδει 286 ίππους και 400 Nm ροπής.

Το ηλεκτρικό SUV επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα, όπως η συμβατική BMW X3 xDrive30i. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 180 km/h για να… προστατευτεί το φορτίο της μπαταρίας.

Η νέα iX3 θα συναρμολογείται στη μονάδα Shenyang της Κίνας και θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020.