Διευθυντής CIA για Πούτιν: “Φήμες όσα ακούγονται για την υγεία του, είναι πολύ καλά”

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «πολύ υγιής» ξεκαθάρισε χθες Τετάρτη ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, διαψεύδοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών περί κακής κατάστασης της υγείας του 70χρονου Ρώσου προέδρου, καθώς συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο Forum Ασφαλείας του Άσπεν ο Μπερνς επεσήμανε ότι η δήλωσή του δεν αποτελεί επίσημη εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεδομένης της θέσης του, το σχόλιό του έρχεται να ψαλιδίσει τις προσδοκίες των εχθρών του Πούτιν ότι πλησιάζει το τέλος του στην εξουσία καθώς φέρεται να πάσχει πιθανώς από καρκίνο.

Οι δηλώσεις Μπερνς έγιναν ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του Πούτιν στην Τεχεράνη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσι και τον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ σε ένα σπάνιο ταξίδι εκτός Ρωσίας. Ο Πούτιν είχε μπει σε μεγάλο βαθμό σε απομόνωση στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 ακόμη και όταν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Ιράν και η Ρωσία δείχνουν να εντείνουν τη συνεργασία τους καθώς η Δύση τις βάζει στο περιθώριο. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να στείλει εκατοντάδες drones στη Ρωσία για να τη βοηθήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία.