Δίκη Άλκη Καμπανού: “Είδα το δρεπάνι να έρχεται κατά πάνω μου και…” κατέθεσε ένας από τους παρόντες φίλους του

Ο δεύτερος φίλος του Άλκη ο οποίος δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση, σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι «ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κακό».

Με την κατάθεση του δεύτερου φοιτητή που τραυματίστηκε ενώ ήταν μαζί με τον ‘Αλκη Καμπανό, το μοιραίο βράδυ, συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του, ύστερα από την πρωτοφανή επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Αυτή την ώρα καταθέτει, ο δεύτερος φίλος του Άλκη ο οποίος δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση, σημειώνοντας ότι οι κατηγορούμενοι «ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κακό».

«Είδα το δρεπάνι να έρχεται κατά πάνω μου και…»

«Είδα το δρεπάνι να έρχεται κατά πάνω μου και γύρισα για να φάω τη δρεπανιά πίσω όχι μπροστά. Από τον πόνο που ένιωθα δεν κατάλαβα ότι ήταν δρεπάνι δεν το πίστευα νόμιζα ότι ήταν στυλιάρι. Έπιασα πίσω και ακούμπησα αίματα», ήταν η συγκλονιστική περιγραφή του, σύμφωνα με το rthess.gr. «Δεν ήταν επιπόλαια τα χτυπήματα ήταν αποφασισμένοι να κάνουν κακό», συμπλήρωσε.

«Έγραφα εξεταστική, τελείωσα κατά τις 18.00 από τη σχολή. Μιλήσαμε να πάμε για καφέ και οι πέντε. Καθίσαμε στο Πάρκο του Άρη και μετά στο σύνδεσμο. Πηγαίνω για να δω κανένα ματς. Γυρίσαμε στο πάρκο. Προχωρήσαμε προς την κρεπερί στην Παπαναστασιου και είπαμε να πάμε για βόλτα 11:00 η ώρα», περιέγραψε.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη στιγμή που τους πλησίασαν στην οδό Γαζή.

«Καθίσαμε 45 λεπτά και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Δεν είδα ότι ήταν πολλοί. Το αντιληφθήκαμε πολύ αργά. Ήταν 10-15 άτομα. Είπαμε ότι είμαστε Άρης και ήρθαν κατά πάνω μας. Ερχόταν επιθετικά ήθελαν να κάνουν κακό είχαν όλοι κουκούλες φουλ φεις.

Κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνια ξύλα ρόπαλα. Όλοι κρατούσαν κάτι δεν μπορώ να θυμηθώ αν κάποιος δεν κρατούσε».

«Ο Άλκης δεν πρόλαβε… εγκλωβίστηκε…»

Ο εισαγγελέας επέμεινε με ερωτήσεις…. Ο Α. Κούγιας έδειξε φωτογραφίες του σημείου και ρώτησε αν θα μπορούσαν να τους εντοπίσουν από την οδό Πλαστήρα χωρίς να σταματήσουν. Όχι κατηγορηματικά είπε ο μάρτυρας. Είπε ότι ο ίδιος έφυγε προς την οδό Γαζη δεξιά (αντίθετα από την Πλαστηρα), ο Άλκης όμως δεν πρόλαβε να φύγει. Εγκλωβίστηκε.

«Κανένας μας δεν είχε όπλο μόνο ο Άγγελος το κράνος» είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση και τόνισε πως δεν είχαν μαλώσει ποτέ με κανέναν από τους 12. «Δεν τους ξέραμε δεν είχαμε καμία προσωπική διαφορά. Είμαστε φίλαθλοι όχι οργανωμένοι οπαδοί», σημείωσε.

Συνεχίζοντας υπέδειξε το 2ο κατηγορούμενο ως αυτόν που τους ρώτησε τι ομάδα είναι. Τον ίδιο κατηγορούμενο είχε υποδείξει και ο δεύτερος μάρτυρας, στην κατάθεσή του την περασμένη εβδομάδα, ο φίλος του Άλκη που ήταν μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η κατάθεσή του συνεχίζεται.