Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναβολής κατέθεσε η πλευρά Μιχαλολιάκου

Αίτημα αναβολής με την έναρξη της δίκης υπέβαλε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο άλλοτε πανίσχυρος αρχηγός του κόμματος δεν παρίσταται στη δίκη. Ο συνήγορος υπεράσπισης Δ. Παπαδέλλης ανέφερε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με COVID-19 επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση, δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος εκφώνησε το όνομά του. Ο Γιάννης Λαγός είναι ο μόνος από τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής με ενεργό ακόμα δράση καθώς είναι στην Ευρωβουλή με διαδικασία παύσης όσο εκτίει την ποινή του.

Από τους 56 κατηγορούμενους ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων που θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό είναι 54, με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. Μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσα. Πέντε κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει συνήγορο.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τον κατάλογο των μαρτύρων, που φτάνουν τους 146.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.