Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει μάρτυρας για την υπόθεση του βιασμού

Με τον φίλο της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία κατά το κατηγορητήριο υπέστη βιασμό δυο φορές από τον Πέτρο Φιλιππίδη, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού για τρία κακουργήματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ανεβεί στο βήμα του μάρτυρα φίλος της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Φιλιππίδη, στον οποίο είχε εκμυστηρευτεί όσα τη συνέβησαν, ενώ φέρεται να είναι το πρόσωπο που της «υπενθύμισε» τη δεύτερη φορά που ο ηθοποιός φέρεται να την βίασε.

Στην τελευταία δικάσιμη είχε καταθέσει η μητέρα της κοπέλας, η οποία είναι ηθοποιός και υπήρξε συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Μητέρα επιζήσασας» δήλωσε ξεκινώντας την κατάθεσή της, ενώ υποστήριξε ότι της τηλεφωνούσε και μεταξύ άλλων της έλεγε «ποτέ θα σου γ**** το κ****» υποστηρίζοντας στην συνέχεια πως της έκανε πλάκα.

Περιγράφοντας άλλο περιστατικό, η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο κατηγορούμενος μπροστά σε άλλους, στο καμαρίνι του, της πρόταξε το γεννητικό όργανο με τη γυναίκα του απαντά «ηρέμησε, έχω δει και καλύτερα», ενώ σε άλλη περίπτωση της έλεγε αν θέλει «να το μυρίσει». «Τον απέφευγα, δεν με ενοχλούσε. Ήταν αυτά μόνο τα λεκτικά» είπε η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η μάρτυρας, ο ηθοποιός πρότεινε στην ίδια να γραφτεί η κόρη της στη σχολή υποκριτικής που δίδασκε. «Μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Το 2008, ο κατηγορούμενος την κάλεσε στο καμαρίνι του, όπου βρισκόταν μαζί με την κόρη της που τον εμπιστευόταν, όπως εξήγησε, και της είπε: «Με φώναξαν στο καμαρίνι κι εκείνος μου λέει: «Δεν έχει πουλήσει ναρκωτικά, δεν έχει σκοτώσει, αλλά έχει κάνει ένα γάμο!». Η κόρη μου είπε ότι ντρεπόταν να μου το πει και πως ήταν μια νεανική τρέλα».

Η μητέρα της καταγγέλλουσας μίλησε και για μια συνάντηση που είχε τον Οκτώβριο του 2010 με τη σύζυγο του κατηγορούμενου. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;». Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις…είχαν σχέση;»» είπε η μάρτυρας.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η κόρη της της μίλησε ανοικτά το 2021 για σεξουαλική παρενόχληση, που υπέστη από τον Φιλιππίδη. «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί; Την έστειλα εγώ να τη βιάσει το καταλαβαίνετε; Την έστειλα εγώ με χαρά σε αυτόν!». Σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με το γιατί περιέγραψε χαρούμενη την κόρη της όταν πήγε μετά τον πρώτο βιασμό χαρούμενη να συναντήσει τον Φιλιππίδη, η μάρτυρας απάντησε: «Τη ρώτησα. Τι σκέφτηκε και γιατί πήγε. Μου είπε πως θεώρησε πως θα της ζητήσει συγγνώμη».