Δίκη Λιγνάδη: 12ετή κάθειρξη για κάθε βιασμό ζήτησε ο Εισαγγελέας

222

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη ώστε να αποφασίσει.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, νωρίτερα για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών για τις οποίες δικάστηκε. Η απόφαση για τη μη αναγνώριση του ενός ελαφρυντικού (σύννομος βίος) ήταν ομόφωνη και για τη μη αναγνώριση του άλλου ελαφρυντικού (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) κατά πλειοψηφία.

Το δικαστήριο έκανε έτσι δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Κων. Κούντρια, ο οποίος είχε προτείνει νωρίτερα να μην αναγνωριστεί στον Δ. Λιγνάδη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου κάνοντας επίκληση σχετικών αποφάσεων του Αρείου Πάγου. «Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του», είχε αναφέρει ο εισαγγελέας.

Η μη αναγνώριση ελαφρυντικού στο πρόσωπο του κατηγορούμενου, οδηγεί στη μη μείωση της ποινής που θα του επιβάλλει το δικαστήριο στη συνέχεια.