Δίκη Πισπιρίγκου: Το παρασκήνιο στην δικαστική αίθουσα στην κατάθεση Δασκαλάκη – Οι σημειώσεις της κατηγορούμενης

Η δίκη της χρονιάς, όπως έχει χαρακτηριστεί αυτή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας, μπήκε στην ουσία της υπόθεσης με τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε για την κοινή τους πορεία αλλά και τους θανάτους των τριών κοριτσιών τους. Από σύζυγοι είναι πλέον αντίδικοι. Εκείνη κάθεται στο εδώλιο της κατηγορουμένης και εκείνος δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της.

Το newpost αποκαλύπτει όσα έγιναν μέσα στη δικαστική αίθουσα το πρωί της Τρίτης
Πρώτος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφθασε ο Μάνος Δασκαλάκης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Δημήτρη Καράμπελα. Αμίλητος μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε κοντά στα έδρανα των δικηγόρων του. Μέσα στην αίθουσα ήταν ήδη ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου κ.Παπαγιάννης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης σηκώνεται από τη θέση του και συζητά με μία γυναίκα: Είναι η δασκάλα της Τζωρτζίνας. Αυτή είναι η εικόνα που βλέπει η κατηγορουμένη μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα. Ταυτόχρονα μπαίνουν στην αίθουσα η μητέρα της, η αδερφή της ο θείος της και ο πατριός της.

Κάθονται ακριβώς από πίσω της .Η ίδια δείχνει κουρασμένη. Συζητά μαζί τους και όταν αρχίζει η συνεδρίαση κοιτά μόνο τους δικηγόρους της και την έδρα. Σε αντίθεση με την πρώτη συνεδρίαση δεν αναζητά με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της . Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζητά από τους μάρτυρες να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Αποχωρούν όλοι, ανάμεσά τους και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα δάκρυα της Πισπιρίγκου και η φωτογραφία της Τζωρτζίνας

Ο πρώτος που παίρνει το λόγο είναι ο Αλέξης Κούγιας .Προτείνει μάρτυρες υπεράσπισης -12 στο σύνολο – και ξεκινά τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του .Γιατί δεν έδωσε κεταμίνη η κατηγορουμένη στην Τζωρτζίνα .Εκείνη τον ακούει .Κλείνει τα μάτια αναστενάζει .Στα χέρια της κρατά μία διπλωμένη φωτογραφία της Τζωρτζίνας ..Όταν ο Αλέξης Κούγιας περιγράφει τι έγινε στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται το κοριτσάκι το μεσημέρι της μοιραίας ημέρας η κατηγορουμένη δακρύζει και βγάζει από την τσέπη της ένα χαρτομάντηλο .Δίπλα της είναι διαρκώς οι τέσσερις αστυνομικοί που την συνοδεύουν ,πάνοπλοι και με κουκούλες full face .

Αμέσως μετά στο βήμα καλείται ο Μάνος Δασκαλάκης. Οι πρώτες του κουβέντες είναι:

«Κάναμε σχέση αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε παιδί. Ήταν καλή μητέρα, σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους μας ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε απεριποίητα τα παιδιά .Ήταν συνέχεια από πάνω τους .» Η κατηγορουμένη έχει κατεβασμένο το κεφάλι .Αρνείται να τον κοιτάξει και έχει σταυρώσει τα δάχτυλα των χεριών της .

Ο Μάνος δείχνει στρεσαρισμένος και προσπαθεί να περιγράψει τη ζωή τους .Η διαδικασία κυλά ομαλά .Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης σε ορισμένα σημεία της κατάθεσής του σταματά ..Προσπαθεί να θυμηθεί ημερομηνίες ..Εκεί όμως που λυγίζει είναι όταν μιλά για την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα .Δακρύζει …Η κατηγορουμένη συνεχίζει να μην τον κοιτά .

Οι σημειώσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνεχίζει την κατάθεσή του αποκαλύπτοντας τρία νέα στοιχεία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του:

-Εκείνος την απάτησε πρώτος το 2018, με την κατηγορουμένη να τον συγχωρεί και να τον δέχεται πίσω .Ήταν λάθος μου ,λέει στους δικαστές και τους ενόρκους. Ήταν η στιγμή που η κατηγορουμένη σήκωσε το βλέμμα της ,τον κοίταξε και αντέδρασε κουνώντας το κεφάλι της .Ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να κάνει κάτι …

– Η κατηγορουμένη είχε μαζί του εμμονή ακόμα και μέσα στη φυλακή

-Είχε πει στον πατέρα του «αν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου .»

Η κατηγορουμένη είχε ζητήσει χαρτί και στυλό .Σημείωνε σχόλια για αυτά που έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης και στη συνέχεια τα έδινε στον Αλέξη Κούγια .

«Σκέφτηκα πολύ τα όσα έχουν γίνει ..Ήθελε να με τιμωρήσει γιατί ήμουν ανένδοτος να γυρίσω στο σπίτι « είπε στην κατάθεσή του δίνοντας έτσι για πρώτη φορά το κίνητρο της δολοφονίας όπως είπε της Τζωρτζίνας .

Στο επόμενο διάλλειμα της συνεδρίασης η κατηγορουμένη μεταφέρθηκε στο χώρο του κρατητηρίου και ο Μάνος Δασκαλάκης συζητούσε μόνο με τους δύο δικηγόρους του .Ο Αλέξης Κούγιας συνομιλούσε με κόσμο εκτός δικαστικής αίθουσας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ερώτηση του συνηγόρου του :

Τι συμπέρασμα έχετε;

«ήθελε να ξεφορτωθεί ένα βάρος σε εισαγωγικά … . Στις μεταξύ μας συζητήσεις είχε πει ποιος θα με θέλει εμένα με ένα παιδί ανάπηρο τετραπληγικό ,ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης

Για τον Αλέξη Κούγια η κατάθεση ήταν όπως είπε μια ευχάριστη έκπληξη γιατί κατέρριψε το κίνητρο που είχε δώσει ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο .Εκείνος υπογράμμιζε ότι ήταν η επιθυμία να μείνει μαζί της ο Μάνος Δασκαλάκης και εκείνος είπε ότι ήθελε να τον εκδικηθεί. Προανήγγειλε εκπλήξεις ακόμα και νέο κατηγορούμενο .